Zwemmen

Bij WAVE is iedereen die geïnteresseerd is in wedstrijdzwemmen welkom. Of je nu borstcrawl of rugcrawl wilt leren of dat je je wilt proberen te plaatsen voor een NK, alles is mogelijk bij WAVE. De enige eis die we stellen is dat je een basisniveau hebt in het zwemmen (zonder moeite 2 banen borstcrawl kunnen zwemmen).

Er zijn bij WAVE geen aparte selecties of trainingsgroepen. Natuurlijk traint iedereen wel met anderen van zijn of haar niveau samen in de baan. Iedereen kan tot vijf keer per week komen trainen, ongeacht zijn of haar niveau.

WAVE doet vier keer per jaar mee aan de nationale studentencompetitie (NSZK). Aan deze competitie doen studenten mee van alle niveaus uit het hele land. Ook bij het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) is WAVE altijd aanwezig, zowel bij de wedstrijd als het altijd roemruchte feest. Voor de studentencompetitie is geen startnummer van de KNZB vereist, dus die is ook niet verplicht bij WAVE. Mocht je naast de NSK’s en NSZK’s ook andere wedstrijden (bijv. kringkampioenschappen, NK Masters zwemmen en andere limietwedstrijden) onder de vlag van WAVE willen zwemmen, dan is er altijd de mogelijkheid om een startnummer via WAVE aan te vragen.

Daarnaast hebben zwemmers met een startnummer bij WAVE ook de mogelijkheid mee te zwemmen in de landelijke B-competitie met zwem- en waterpolovereniging d’ELFT. Dit betekent niet dat er dubbel contributie betaald hoeft te worden. De zwemmer hoeft naast de contributie van WAVE dus geen extra kosten te maken. Steeds meer WAVE’ers nemen om deze reden een startnummer bij WAVE.

Een startnummer hebben bij een andere vereniging is geen enkel probleem. Er zijn een aantal WAVE’ers die zijn of haar startnummer bij een burgervereniging heeft en traint gewoon mee bij WAVE. Het is zelfs mogelijk om in dat geval mee te doen aan NSZK’s en de NSK.

Voor meer informatie kan je een mailtje sturen naar onze zwemcommissaris via zwemcommissaris@dsz-wave.nl.

Lid worden?

Zijn all jou vragen beantwoord en wil je lid worden van WAVE? Neem contact op met het bestuur voor een inschrijf formulier!