WAVE Algemeen

DSZ WAVE is de studenten waterpolo-, zwem- en triatlonvereniging voor studerend Delft. WAVE telt ongeveer 275 leden waarvan een groot aantal elke week in het zwembad te vinden is. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij WAVE, want naast de sportieve activiteiten worden regelmatig buiten het zwembad activiteiten georganiseerd. Na de meeste trainingen wordt nog nageborreld in de bar van het zwembad, zo heb je volop de kans om je teamgenoten en andere leden beter te leren kennen!

Waterpoloërs trainen drie keer in de week. Er zijn vijf waterpoloteams. Heren 1 speelt in de 3bond, Heren 2 en 3 spelen in respectievelijk de 3e en 5e klasse district. Het dames team van WAVE speelt in de 4klasse district en zijn hard op weg naar promotie. Het laatste team van  WAVE  bestaat uit beginnende dames heren; deze spelen de KNZB Studenten Competitie. Ieder jaar wordt in januari het WAVE Winter Toernooi georganiseerd. Dit toernooi vindt twee dagen plaats en ontvangt veel enthousiaste teams uit heel Nederland. Op de zaterdagavond vindt natuurlijk een denderend feest plaats!

Voor zwemmers is er de mogelijkheid om vijf keer in de week te komen trainen. Tijdens deze trainingen wordt toegewerkt naar de vijf leukste wedstrijden van het jaar, de NSZK’s (Nederlandse Studenten ZwemKompetitie) en het NKS (Nederlands Kampioenschap Studenten). Ieder niveau is hier welkom en plezier is minstens even belangrijk als het neerzetten van prestaties. Naar goed gebruik wordt iedere wedstrijd dan ook afgesloten met een groot feest. Ook wordt er door WAVE’ers deelgenomen aan de verenigingscompetitie (natuurlijk kan je dit ook blijven doen bij je oude vereniging) en verschillende andere wedstrijden, waaronder openwater wedstrijden en ijszwemmen.

Sinds een aantal jaar heeft WAVE er ook een triatlontak bij. Deze groep enthousiastelingen zorgt ervoor dat WAVE ook op het droge goed uit de voeten kan. Naast de zwemtrainingen wordt er wat betreft fietsen en lopen gezamenlijk getraind. In de zomermaanden wordt er individueel en in teamverband deelgenomen aan diverse triatlonwedstrijden. Bovendien organiseert WAVE een keer per jaar een zwemloop in de Delftse Hout, een wedstrijd over 500m zwemmen en 5 km hardlopen, waar elk jaar bijna 100 deelnemers van start gaan.