NSZK

Voor wie: Voor alle leden van WAVE!

Nederland kent in totaal elf studenten zwemverenigingen. Al deze verenigingen doen mee aan een landelijke studenten zwemcompetitie (NSZK). Iedereen kan aan deze zwemwedstrijden meedoen, het niveau is niet belangrijk. Op deze wedstrijd zal je studenten tegenkomen uit andere steden die ook op jouw niveau zwemmen, of je nu net begint met zwemmen of al vijftien jaar wedstrijden zwemt. Omdat de NSZK wedstrijden een competitie vormen wordt er gezwommen voor punten. Aan het eind van elke wedstrijd volgt een tussenstand en aan het einde van het jaar is bekend welke studentenzwemvereniging dat jaar kampioen is geworden. Afgelopen jaar heeft WAVE de 4de plaats behaald. Dit was een uitzonderlijk goede prestatie, dit jaar proberen we dit zeker weer te evenaren.

Naast de NSZK wedstrijden is er elk jaar ook een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK). In deze wedstrijd strijden alle zwemmende studenten uit Nederland voor medailles en uiteraard de felbegeerde titel “Nederlands studenten zwemkampioen”. Ook hier komen zwemmers van alle niveaus om een leuke wedstrijd te zwemmen.

Het NS(Z)K is een gezellig en sportief weekend (met niveau van beginner tot topzwemmer) wat op de vrijdag begint met een préborrel, zaterdag is de wedstrijd en na de wedstrijd gaan alle studenten gezamenlijk eten en wordt er afgesloten met een goed feest in thema. Zeker de moeite waard om eens aan een NS(Z)K mee te doen dus!

 

In seizoen 2016-2017 zal de indeling voor de NS(Z)K als volgt zijn:

Wedstrijd Waar Wanneer
NSZK I Utrecht 21 oktober 2017
NSZK II Amsterdam 9 december 2017
NK Studenten Leiden 27 januari 2018
NSZK III Eindhoven 28 april 2018
NSZK IV Maastricht 10 juni 2018