Lid worden

Over DSZ WAVE

DSZ WAVE is een sportvereniging die toegankelijk is voor zowel WO als HBO studenten uit alle steden. DSZ WAVE staat voor de Delftse Studenten Zwem- en WAterpolo VEreniging. Je kan bij DSZ WAVE echter niet alleen zwemmen en waterpoloën, maar er is ook een triatlon tak.

Natuurlijk richt de vereniging zich voornamelijk op sport, maar daarnaast kun je ook deelnemen aan een hoop activiteiten. Zowel sport gerelateerde activiteiten als niet sport gerelateerde activiteiten. Om een idee te krijgen van welke activiteiten DSZ WAVE allemaal organiseert, kan je kijken op de activiteiten pagina.

Om al deze activiteiten te organiseren heeft WAVE een aantal commissies. Deelnemen aan een commissie en daardoor het steunen van de vereniging wordt natuurlijk altijd zeer aangemoedigd. Je kan een lijst van alle commissies en wat ze precies doen vinden op de commissie pagina, dus kijk wat jij voor de vereniging kan betekenen!

Kosten

Om lid te kunnen worden bij DSZ WAVE is een lidmaatschap vereist. Deze kost €60,- per jaar. Daarnaast is het verplicht om een sportkaart te hebben van het sportcentrum van de TU Delft. Voor een heel jaar kost deze sportkaart €110,- voor WO studenten en €244,- voor HBO studenten. Als je deel wilt nemen aan officiële zwem-, waterpolo- en triatlonwedstrijden moet je een startvergunning hebben. Deze kost ongeveer €35,- per kalenderjaar voor elke sporttak apart.

Zwemmen

Bij WAVE is iedereen die geïnteresseerd is in zwemmen welkom. De enige eis die we stellen is dat je, je hoofd (letterlijk) boven water moet kunnen houden. Het niveau verschilt van beginnend zwemmer tot aan NK topzwemmers. Bij WAVE is er voor iedereen vijf keer per week de mogelijkheid om te trainen.  Tijdens deze trainingen wordt toegewerkt naar de vier leukste wedstrijden van het jaar, de NSZK’s (Nederlandse Studenten ZwemKompetitie). Ieder niveau is hier welkom en plezier is minstens even belangrijk als het neerzetten van prestaties, daarom wordt iedere wedstrijd dan ook afgesloten met een groots feest. Een deel van de WAVE’rs neemt daarnaast deel aan de verenigingscompetitie (natuurlijk kan je dit ook blijven doen bij je oude vereniging) en verschillende andere wedstrijden.

Waterpolo

Komend seizoen heeft WAVE drie competitie teams en een team dat alleen studentencompetitie speelt (4 toernooien per jaar). WAVE 1 komt uit in de 1e (districts)klasse, WAVE 2 in de 3e en WAVE 3 in de 5e klasse. Met andere woorden, voor ieder niveau is er plek. Ook is het mogelijk om alleen mee te trainen.

Triatlon

De triatlon tak van DSZ WAVE is een relatief nieuwe, snel groeiende tak binnen de vereniging. Bij WAVE kunnen we veel trainingen en gezelligheid bieden aan triatleten van elk niveau.
Triatleten kunnen natuurlijk aan alle zwemtrainingen meedoen, maar op woensdag is er ook speciaal een lange-afstandsbaan gereserveerd voor de triatleten.
Er zijn ook fiets- en hardlooptrainingen, hiervan variëren de tijden en data. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de tricie via tricie@dsz-wave.nl.

Meer informatie

Als je na het lezen van alle informatie op deze site nog vragen hebt, kan je onderaan je vragen stellen. Hierin staat vrijwel alles wat je maar wil weten over de vereniging.

Lid worden?

Zijn al je vragen beantwoord en wil je je nu in gaan schrijven? Neem dan contact met ons op voor een inschrijfformulier.