Bar Kerkpolder

Kerkpolder is ons honk

Voor WAVE en d’ELFT is Kerkpolder ons honk: in het water zwemmen en waterpoloën we en in het clubhuis neem je na afloop een biertje (of twee) en kun je gezellig bijpraten. De beide besturen hebben moeten concluderen dat in de clubs de gezelligheid de boventoon voert, maar dat er tussen de clubs een breukje in de gezelligheid dreigde te komen. Gelukkig staan de twee besturen op goede voet met elkaar en we vonden het verstandig over dit onderwerp een goed gesprek met elkaar te hebben. Beide waren we positief verrast over elkaars bereidwilligheid zaken te willen veranderen en over de positieve sfeer tijdens het gesprek. Omdat hieruit weer eens blijkt hoe belangrijk het is om met elkaar te communiceren, willen we jullie hiervan deelgenoot maken. Immers, hoe vaak gebeurt het niet dat je denkt ”Nou dat had hij best wel even kunnen vragen, de volgende keer vraag ik het ook niet meer”, terwijl als je hierover even met elkaar praat er vaak helemaal geen probleem is.

Belangrijke afspraken die we hebben gemaakt zijn:

1. Met elkaar bepalen we de sfeer:
Heb respect voor elkaar en als je iets niet bevalt praat er dan met de ander over (of overleg met 1 van de bestuursleden wat je dwars zit)

2. Hou het clubhuis gezellig en schoon:
vul na de bardienst de bar bij, haal een bezem door het clubhuis en maak bar en tafels even schoon met een doekje

3. Alleen mensen die bardienst hebben schenken drank en leveren overige consumpties.
Ook al weet je waar alles staat en hoe het werkt: de bardienst is hiervoor verantwoordelijk

4. Uiterlijk half 2 sluit de bar, zodat om 2 uur iedereen weg is, de boel opgeruimd is en de buitendeur is afgesloten.
Als om 2 uur niet is afgesloten komt het beveiligingsbedrijf langs. De kosten worden doorberekend aan de verantwoordelijke vereniging

Voor wie alles wil nalezen (en evt verbeteringen heeft), de barhandleiding staat op de 2 websites en ligt achter de bar.
We hebben afgesproken om 1 x per jaar, na de bestuurswisseling van WAVE met de beide besturen te gaan eten, zodat de afspraken doorgesproken kunnen worden en eventueel aangepast worden.

Met vriendelijke groet,

Namens beide barcommissies
Sander Quirijns
Ineke van Boven